Ασφαλιστικό on board...

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

     Έτσι ακριβώς, λοιπόν, από αύριο στο στόχαστρο μπαίνει ξανά ο εργαζόμενος υπό το πρίσμα της ασφάλισης αυτή τη φορά μέσα από την αλλαγή του ασφαλιστικού. Οι αλλαγές αναμένονται ιδιαίτερα σκληρές για τον καθένα που εργάζεται και έχει την αξίωση-τι ποιο λογικό- να λάβει σύνταξη ανάλογη με τις κρατήσεις του.
      Αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των ετών ασφάλισης για συνταξιοδότηση, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις μητέρες ανήλικων τέκνων, μείωση κατά 2% του ποσοστού αναπλήρωσης για τις συντάξεις του Δημοσίου και των ασφαλισμένων σε ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών με βάση το νόμο Ρέππα, μείωση κατά 4%του ποσού της βασικής σύνταξης για τους αγρότες, αύξηση των ημερών ασφάλισης για υγειονομική περίθαλψη, θεωρείται βέβαια η σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων των Σωμάτων Ασφαλείας.
      Οι αλλαγές αρκετές μα αν πραγματικά είμαστε ειλικρινείς θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι η πλειοψηφία των πολιτών, η οποία ψήφισε ΠΑΣΟΚ, συναίνεσε σε ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα αλλαγών τόσο στο Ασφαλιστικό όσο και σε σχέση με την ευρύτερη πολιτική που ασκεί το "Σοσιαλιστικό" Κόμμα.
      Πώς μιλάμε λοιπόν για νωπή λαϊκή εντολή στο όνομα των Εκλογών όταν ο πολίτης νόμιμα και όχι τόσο έντεχνα παραπλανάται στον μέγιστο βαθμό από τους πολιτικόυς του? Οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό μάλιστα δεν περιλαμβάνονταν καν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως αποκαλύφθηκε γνώριζε το ποσοστό του ελλείματος πριν οι επικοινωνιολόγοι του "στήσουν" τα σποτάκια και την επιχειρηματολογία στην τηλεόραση και την Δ.Ε.Θ και πριν φυσικά λάβει αυτή την λαϊκή συγκατάβαση.
       Δείτε τώρα μερικά διαφημιστικά της εκστρατείας της κυβέρνησης και κρίνετε μόνοι σας ελεύθερα το πόσο ειλικρινά ήταν μετά τις "νέες" εξελίξεις....











  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP