Ας μην αμαυρώσουμε και αυτούς τουλάχιστον...

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

     Τα Μέσα και η Πολιτική διαθέτουν μία μοναδική ικανότητα στο να μας παραπλανούν και να μας αποπροσανατολίζουν, να μας χειραγωγούν σε συνθήκες ελευθερίας και να μας υποτάσσουν προσποιούμενοι τον Μεσσία, το Σωτήρα, τον καλό Αδελφό. Αμαυρώνουν αγώνες και επαναστάσεις, προβάλλουν άλλα έναντι άλλων και έχουν τόσο μεγάλη επιρροή ακριβώς διότι μοντάρουν το υλικό τους και επίσης γιατί μονολογούν ακατάπαυστα.
     Χτες συνέβη άλλη μία τραγωδία την οποία όλη μέρα τα Μέσα αυτά κάλυψαν με έκτακτα δελτία, με επεμβάσεις πολιτών και πολιτικών, με απόψεις διαφορετικές...3 θύματα, κάποιος ή κάποιοι ανώνυμοι θύτες, ένας επώνυμος ηθικός αυτουργός και ένα καλοστημένο παιχνίδι μπροστά στις κάμερες από δημοσιογράφους και πολιτικούς που σε εγκλωβίζει σε ένα ψευτοδίλημμα. Να επαναστατήσεις και να διαδηλώσεις ή να υπερασπιστείς τη ζωή? Να καταγγείλεις με την απεργία σου τα σκληρά μέτρα ή να αποφύγεις τη χρεωκοπία? Να είσαι φιλήσυχος και να έχεις στάση ευθύνης, όπως ακούστηκε από πολλούς του συμφερτού αυτού, ή να δείξεις για μία φορά ότι δεν ανέχεσαι την αδικία και την προπαγάνδα?
     Δεν ξέρεις..αυτό λες..Και όταν οι κύριοι με τις χρυσές πένες σε κοιτούν στα μάτια μέσα από το δέκτη δεν σε πείθουν σίγουρα αρχικά, σε αδρανοποιούν, όμως, και σε φυλακίζουν σπίτι, σε κάνουν να πιστεύεις ότι εν τέλει η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και εσύ καταλήγεις να υποστηρίζεις την αλληλοτροφοδότηση του συστήματος. Ανεργία? Ανέχεια? Εγκληματικότητα? Αδιέξοδο? Πότε είπαν την αλήθεια αυτά τα Μέσα στα κεντρικά τους? Πότε σαν άνθρωποι πρώτα από όλα στάθηκαν στο πλευρό του κάθε πολίτη ως όφειλαν?
      Τρόπος για αλλαγή είπαν δεν είναι ούτε οι επαναστάσεις, ούτε τα επεισόδια, ούτε η κατάληψη της Ακρόπολης, ούτε η κατάληψη σχολείων, ούτε η κατάληψη κτιρίων, ούτε η εισβολή στην ΕΡΤ, ούτε η ανυπακοή, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε..ούτε...διότι σε 2 εβδομάδες χρεοκοπούμε κύριοι...Χρεοκοπούμε παρά το γεγονός ότι πληρώναμε επί σειρά ετών τα κλεμμένα, παρά το γεγονός ότι ψηφίζαμε σταθερές κυβερνήσεις, παρά το γεγονός ότι λέγαμε "Θα σηκώσουμε τον ήλιο και θα υπάρξει καλύτερη Ελλάδα χέρι-χέρι με την αντίσταση του λαού και την πάταξη της διαφθοράς".
      Στο όνομα ενός δανείου καταργούνται όλα διότι έχουμε πολλά...Δικαιώματα ατομικά, εργατικά, κοινωνικά, απεργίες, αργίες, μισθούς παχυλούς διότι είναι τουλάχιστον 700Ε, κοινωνικές συμβάσεις, φόρους, επιδόματα, δώρα...Όλα επαναδιαπραγματεύονται για τις ανάγκες της χρεοκοπίας..Γιατί δεν γίνεται ένα νομοσχέδιο οι βουλευτές και οι επιτροπές, οι υπάλληλοι της Βουλής και των κομμάτων να μην πληρωθούν για 6 μήνες όπως οι υπάλληλοι των δήμων, οι εκπαιδευτικοί, οι άνθρωποι των stage? Γιατί τόση λιτότητα για άλλη μία φορά στο λαό με δακρύβρεχτους μονολόγους και διαγγέλματα για τον μικρό και τον μεσαίο οικονομικά πολίτη?Γιατί να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τη δολοφονία τριών ψυχών με τα δικαιώματά μας?
     Έχει κανείς απαντήσεις? Ένας έχει το θάρρος να απαντήσει έτσι όπως πρέπει?Γιατί χτες ο κ.Παπανδρέου ταύτισε τη λύπη του για τα θύματα με την αδυναμία του να ανατρέψει το πολιτικό αδιέξοδο? Γιατί πρέπει να αμαυρώνουμε 3 θανάτους και την ίδια στιγμη έναν αγώνα για δικαιώματα τόσο εύκολα? Δεν είναι τυχαία καμία σύγχυση...Κανένας δεν αμαυρώνει έτσι επειδή κάνει αίσθηση...Όλα πηγαίνουν βάσει ενός καλοπρογραμματισμένου μηχανισμού.
     Μπορεί να μην σταματάει πουθενά η αναισθησία σας και το γνωρίζουμε ως πολίτες...Τουλάχιστον να μην αμαυρώνετε 3 θανάτους με τόση ευκολία, τη στιγμή που το σημείο της δολοφονίας τους έχει πλημμυρίσει από άνθη απλών, ανιδιοτελών πολιτών που ακόμα είναι άνθρωποι. Ελάττωμα και αυτό σήμερα ε? Τι να κάνουμε...Δεν μεγαλώσαμε όλοι με ιδεολογίες και καταστατικά συμφερόντων, ούτε γεννηθήκαμε απαθείς και μάλλον το πληρώνουμε ακριβά...

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP