(Δήμο)ΚΡΑΤΙΑ....

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

     Καλούν το λαό να εκτονώνει την οργή του και τη διαφωνία του με τα μέτρα της κυβέρνησης μέσα από δημοκρατικούς τρόπους έκφρασης χωρίς εντάσεις και επεισόδια, ενώ οι ίδιοι αναιρούν με τις πράξεις το πολιτικό τους λόγο.
      Ελευθερία στην έκφραση έτσι δεν μας είπαν?Πώς ένας βουλευτής τότε που δηλώνει απλά παρών διαγράφεται από ένα κόμμα αρχών που σέβεται τη δημοκρατία και το κόμμα αυτό δεν δίνει πουθενά λόγο?Γιατί μιλάνε για παραβιάσεις του Συντάγματος όταν οι ίδιοι δρουν μέσα από αυτό σύμφωνα με μία κατ' επίφαση δημοκρατία?
      Δημαράς, Σακοράφα και Οικονόμου δηλώνουν παρόντες στη πρώτη απόφαση, ενώ Μπακογιάννη τάσσεται υπέρ των σκληρών μέτρων του Δ.Ν.Τ. Και οι 4 εισπράττουν τη διαγραφή από το προσωποπαγές κόμμα τους...Ωραία...Τίποτα άλλο δεν μπορεί να αρθρώσει ο απλός πολίτης όταν βλέπει το κόμμα να υπερισχύει του βουλευτή συντριπτικά, οπότε αυτός φτάνει να χάνεται παντελώς από το σκηνικό, όταν αισθαίνεται ότι οι πολιτικοί είναι μαριονέτες σε μία παράσταση των αρχηγών τους, της τρόικας, του eurogroup, των στoών τους. Ίσως θα έπρεπε απλά το Σύνταγμα να το απλοποιήσουμε εντελώς...Να ψηφίζουν κόμματα μονάχα αφού κατ' ουσίαν έτσι συντηρήται η επιβίωση της πλειοψηφίας των πολιτικών μέσα σε αυτά.
      Περιμένουν συναίνεση του λαού είπαμε? Περιμένουν όλους εμάς τους νέους να συμμετάσχουμε μαζικά στο παιχνίδι τους? Όχι...Μπορεί η νεολαία, σήμερα, να έχει ακούσει πολλά , να μην έχει ,κατα πολλούς, στον ήλιο μοίρα, αλλά ένα πράγμα δεν είναι...Δεν είναι ανόητη, όπως θεωρείτε, ούτε τόσο οκνηρή, όπως ελπίζετε!

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP