Η Lady είναι όντως Gaga?

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

      Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί το καθένα μας αυτή τη περίοδο είναι η μουσική βιομηχανία και τα μηνύματα που περνούν οι καλλιτέχνες στις μάζες μέσα από αυτή. Αν κανείς όμως ασχοληθεί και ειδικά αν γνωρίζει από σύμβολα θα καταλάβει ότι τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής της μάζας-pop δεν γράφουν μουσική και μόνο αλλα υπονοούν πολλά μέσω αυτής.
      Ονόματα πολλών καλλιτεχνών φιγουράρουν στη κορυφή των συνομωσιολογικών συζητήσεων, όπως η Beyonce', η Rihanna και η Lady GAGA, και ιδιαίτερα η τελευταία εξαιτίας των εμφανίσεων της, οι οποίες όντως είναι δυσνόητες εσκεμμένα, καθώς και των τραγουδιών της, τα οποία συγκρίσει με άλλα pop μπιτάκια δεν είναι της μίας βραδιάς στο club.
      Η Lady GAGA, λοιπόν, φέρεται να προβάλλει πολλά υποσυνείδητα μηνύματα που κάποιος μπορεί εύκολα να διαπιστώσει με μία ματιά σε μία παρουσίασή της, όπως αυτή που ακολουθεί και λαμβάνει χώρα σε ένα από τα μεγαλύτερα show της Αμερικής.



       Αυτή τη σύγχυση αποκτά κανείς αν δει και το τελευταίο βίντεο της GAGA, το οποίο κάνει πλύση εγκεφάλου 10 ολόκληρα λεπτά.



     Και πάλι δύσκολα εύληπτο έτσι? Δείτε και μία αποσυμβολοποίηση, η οποία είναι καθαρά μία θεωρία βέβαια μεν, πειστική, όμως, δε που τη συνδέει με τους Ιlluminati.



      Δεν ξέρουμε αν ισχύουν όλα αυτά, αλλά σίγουρα αν ναι τότε η μουσική βιομηχανία πλέον και ειδικά το mainstream, αφού μιλάμε για Lady GAGA, γνωρίζει καλά να ελέγχει και, για να γίνουμε πιο σαφείς, να μας ελέγχει. Και στο παρελθόν μέσα από τη μουσική κάθε καλλιτέχνης προέβαλλε στρατευμένα ιδεολογίες και "πιστεύω", τις περισσότερες φορές, όμως, αυτά είχαν κοινωνικά μηνύματα και άλλη σημασία- όχι ιδιοτελή, όχι ψευτοιδεολογική και σε καμία περίπτωση όχι άμεσα ικανή να χειραγωγεί.       Τελικά η Lady είναι τόσο GAGA όσο φαίνεται ή απλά και αυτή με το τρόπο της συνεχίζει να τραβά μία γραμμή?

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP