Δεν θα παραγράφονται αδικήματα υπουργών(?)...

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

     Έτσι συζητάνε μαζί με νέες προτάσεις μάλιστα όπως για ολική ευθύνη υπουργών κατά τη θητεία τους και για δήμευση περιουσίας σε όσα πολιτικά πρόσωπα το "πόθεν έσχες" θα αντίκειται στην περιουσία τους. "Αμήν" εμείς θα μπορούσαμε να πούμε και αναμφίβολα θα αισθανθούμε τουλάχιστον δικαίωση αν αυτά τα μέτρα ισχύσουν και μάλιστα σύντομα.
     Πολλές φορές ακούστηκαν οι προτάσεις αυτές, ωστόσο, κανένα κόμμα μέχρι τώρα δεν τις εφήρμοσε εξαιτίας του πολιτικού κόστους και των οικονομικών απολαβών, βεβαίως, που θα έχανε. Ίσως αν αυτά τα μέτρα ίσχυαν εδώ και χρόνια ο λαός δεν θα είχε να (ξανά)πληρώσει τόσες έκτακτες εισφορές, αλλά και να χάσει δώρα και επιδόματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι στο μέλλον η ρύθμιση αυτή θα αποβεί σωτήρια για το πολιτικό σύστημα και τα συμφέροντα που το βουλιάζουν. Το θέμα όμως είναι αν τα λεφτά που σφαιτερίστηκαν προγενέστεροι θα επιστρέψουν στα ταμεία και τους οργανισμούς ακόμα μένει μετέωρο...
      Σκάνδαλα όπως χρηματιστήριο,Βατοπαίδι, κουμπάροι, Siemens, ΙΚΑ και πολλά άλλα έχουν ήδη παραγραφεί για την δικαιοσύνη και για την ιστορία οι υπαίτιοι δεν θεωρήθηκαν ποτέ ένοχοι επειδή η Βουλή έκλεισε πρόωρα, έγιναν Εκλογές, τα χρήματα μπήκαν σε offshore. Δυστυχώς, τα χρήματα αυτά δεν επιστρέφουν και εμείς, ανεξάρτητα από το αν τα νέα μέτρα ψηφιστούν ή όχι και από το πόσο σωτήρια για το μέλλον είναι, καλλούμαστε για άλλη μία φορά να συνδράμουμε αδρά.
      Για την ιστορία , όμως, και φυσικά επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε, ακολουθεί ένα βίντεο με τα μεγαλύτερα οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα των δύο κομμάτων εξουσίας από τη στιγμή που ανέλαβαν εργολαβικά τα ηνία του κράτους.




     

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP