Is love in the air???

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008


Σήμερα διάβασα ένα άρθρο για τον έρωτα και πώς τον αντιμετωπίζει η νεολαία σήμερα...Νομίζω πως οι περισσότεροι απο μας κάποια στιγμή πέσαμε θύματα του έρωτα και "δαγκώσαμε" άγρια την λαμαρίνα!Τον τελευταίο καιρό όμως παρατηρώ μια στάση αδιάφορη απο τους νέους, λες και εκείνο το φίλτρο που πάντα μιλούσε στις καρδιές των ανθρώπων έχει πια χαθεί, λες και τα αισθήματα της αγάπης χαθήκανε μέσα στην Κηφισσίας στο δρόμο για την δουλεία ή την Ηρακλείου προς το λύκειο...Ίσως πάλι και ο έρωτας να υπάγεται στις Αξίες αυτές που ξεθωριάζουν, όπως η φιλία,η οικογένεια,η ειλικρίνεια,η αγάπη!Χτές είδα μια ταινία φαντασίας σε ένα κανάλι, όπου ένας ιός έκανε τους ανθρώπους "ψυχρούς",απρόσιτους και μονοδιάστατους-μόνο το καθήκον για την δουλειά και τίποτα άλλο ως αξία...Μήπως αρρωστήσαμε και μεις?Μήπως το επόμενο βήμα είναι η πλήρης σοβαροφάνεια και τελειότητα και η μηδαμινή παρόρμηση και αφέλεια?Η κοινωνία έχει συνυφάσει την ωριμότητα με την απάθεια και όλοι ,θέλοντας να γίνουμε ώριμοι, γινόμαστε απαθείς και απάνθρωποι δίχως ίχνος συναισθήματος, δίχως ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους μας...Είμαι σίγουρος ότι τώρα τα Χριστούγεννα πολλά δώρα αγάπης θα αγοράσουμε με λεφτά και θα τα δώσουμε, ελάχιστα όμως θα τα προσφέρουμε με αγάπη!Εύχομαι τα δεύτερα να 'ναι περισσότερα φέτος έτσι για μια αλλαγή...Εύχομαι το 2009 εγώ προσωπικά να είμαι καλύτερος άνθρωπος για τους γύρω μου!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μητσάκο, καταρχάς μπράβο για το blog. είναι πολύ καλό. όσων αφορά το συγκεκριμένο άρθρο δεν συμφωνώ απόλυτα. μπορεί οι νέοι να μην δείχνουν πως δίνουν την απαραίτητη σημασία σε αυτό το συναίσθημα, όμως όταν έρχεται η στιγμή παθιαζόμαστε και αφιερωνόμαστε ολωκληρωτικά σε αυτή την κατάσταση.
όπως είναι λογικό άλλωστε για αυτή την ηλικία. όσων αφορά τα δώρα, μεταξύ μας τώρα, είναι πια μόνο υποχρέωση, όπως λες. γι αυτό μην τα παίρνεις πολύ στα σοβαρά. επίσης μην κρίνεις τόσο αψήφηστα τους νέους. άλλωστε το μέλλον δεν μπορεί να είναι τόσο μαύρο όσο περιγράφεται.
συνέχισε πάντως την καλή δουλειά!!!

patatahooligan είπε...

Ντάξει μην τα βλέπεις όλα τόσο άσχημα. Μπορεί κάποιοι νέοι να δυσκολεύονται να αποκτήσουν κάποιες αξίες (πρόσεξε ότι η διατύπωση υπονοεί ότι δεν είμαι ανάμεσά τους :p) αλλά μεγαλώνοντας θα τις βρούνε και αυτές.

ΥΓ : η φωτογραφία τα σπάει!

evaluna είπε...

Ερωτας..χμ..ξεθωριαζει λες;;προσωπικα δεν το εχω παρατηρησει αυτο..οπως παντα ελεγα & συνεχιζω να λεω ακομα,ο ερωτας δεν συνανταται μονο στο προσωπο ενος αλλου ανθρωπου..τον ερωτα τον συναντας σε ενα ρουχο,σε μια φωτογραφια,σε ενα ζωακι,σε ενα δεντρο..ο ερωτας ειναι ενα συναισθημα που το κουβαλαμε καθε μερα μαζι μας και καθε μερα το φανερωνουμε..το παθος το οποιο μας διακατεχει καθημερινα στις κινησεις μας ειναι ο ερωτας.οσον αφορα τωρα το θεμα των σχεσεων[ναι των ανθρωπινων εννοω..]θεωρω πως αδιαφορια δεν υπαρχει.απλως ολοι μας εχουμε "κλειστει"κατα ενα περιεργο τροπο στους εαυτους μας.φοβομαστε νομιζω να αφεθουμε και κατα συνεπεια να βιωσουμε καποιες καταστασεις..μα κυριως φοβομαστε να παραδεχτουμε στους εαυτους μας αυτο που θελουμε και νιωθουμε..το γιατι το κανει ο καθενας ειναι ενα δικο του πολυ προσωπικο θεμα.ισως ομως αν ολοι το ψαξουμε να βρουμε την απαντηση που χρειαζομαστε και απλα να αφεθουμε.. μη ξεχνας οτι ο Γκαντι ειχε πει "γινε εσυ η αλλαγη που θελεις να δεις στον κοσμο.." . Συνεχισε την καλη δουλεια και απλα ερωτευσου την.. ;)

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP